Afslutningsprojekt på Novozymes A/S
Novozymes A/S er en international førende virksomhed inden for industrielle enzymer. Udvikling af nye enzymer kræver forskellige screeningsassays, som korrelerer med de endelige industrielle anvendelser af produkterne. Da vi beskæftiger os med produkter af biologisk oprindelse, vil der ofte være en vis usikkerhed forbundet med de anvendte assays.
I Detergent Applikation området tester vi et stort antal enzymvarianter i specielt udviklede mini vaske robotter, og der føres løbende kontrol med performance af faste referenceenzymer ved hjælp af kontrol kort. Vi ser dog et behov for en mere detaljeret statistik analyse af vores screeningsassay, med henblik på at forbedre kvaliteten af data.

Dette eksamensprojekt kan omfatte en statistisk evaluering af vores mini vask assay, herunder en beskrivelse af processen med flow diagrammer, identificering og estimering af de vigtigste kilder til måleusikkerhed og en estimering af reproducerbarhed og varians for assayet. Projektet vil primært blive baseret på eksisterende data, men der vil også være mulighed for at foretage enkelte nye forsøg, hvis det er berettiget.

Hvis du er interesseret i ovenstående afslutningsprojekt, kontakt da venligst

Mikael Mikkelsen, Research Scientist, Tlf. 4442 2276

Jesper Frickmann, Statistician, Tlf. 4442 2817

Poul Thyregod, Ass. Professor, Tlf. 4525 3361

Novozymes A/SNovozymes A/S

Krogshøjvej 36

2880 Bagsværd

Danmark

Telefon: +45 8824 9999

Direkte telefon: +45 44 42 2276

Telefax: +45 44 42 71 81

E-mail: mikm@novozymes.com

Internet: www.novozymes.com


Siden er sidst opdateret 26. februar 2003 jkl@imm.dtu.dk