Eksamensprojekt: Statistik og Logistik                                               Vejledere på IMM:  Bo Friis Nielsen, 3397, bfn@imm.dtu.dk og Poul Thyregod, 3361, pt@imm.dtu.dk


Udbyder hos COOP: Michael Løve, 4386 3817, michael_loeve@fdb.dkCOOP Danmark leder efter en eksamensprojektstuderende til løsning af en konkret problemstilling i vores logistikudviklingsafdeling. COOP Danmark (tidligere FDB) er Danmarks største detailhandelsvirksomhed, og fra 1. januar 2002 indgik COOP Danmark i COOP Norden - nordens største detailvirksomhed med ca. 64.000 ansatte og en omsætning på ca. 80 mia. kr.

COOP Danmark forsyner over 1300 butikker (Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, LokalBrugsen, Irma og Fakta) fra 8 lagre. Over 70 mio. enhder bliver årligt pakket på disse lagre og sendt ud i butikkerne. Det er kontrollen med disse varer, som eksamensprojektet omhandler.

KONTROL AF VARER

Når en butik afgiver en ordre til et lager, består den af en lang række forskellige varer, som tilsammen fylder alt mellem 1 og 30 paller. Disse bliver sendt ud til butikkerne, hvor butikken gennemgår varerne for at se, om de har fået det, de har betalt for.

Denne butikskontrol er samlet set meget ressourcekrævende. Det overvejes derfor, om denne kontrol med fordel kan flyttes til lageret.

Helt konkret ønsker vi udviklet en eller flere stikprøvemodeller, som kan bruges til at fastlægge en gennemsnitlig afvigelse imellem det bestilte og det butikken modtager. Denne afvigelse kan bruges som grundlag for en afregning imellem butikken/butikskæden og lageret og dermed eliminere behovet for at checke varerne i butikken.

Samtidig ønsker vi en vurdering af, hvor ressourcekrævende det ville være at udføre kontrollen på lageret givet en minimumsgrænse for den acceptable statistiske sikkerhed.

Spørgsmål til projektet er meget velkomne. Henveldelse skal ske til Michael Løve på telf. 4386 3817 eller e-mail michael_loeve@fdb.dkSiden opdateret den 12. juli 2002 jkl@imm.dtu.dk