HINK - HK-klubben på DTU/SLETTEN

  Karantæneregler pr. 1. januar 2003

DAGPENGE: Fra den 1. januar 2003 er der kommet nye regler for karantæne. De betyder, at man fremover mister dagpengene i 3 uger uanset hvilken regel i dagpengesystemet, man forser sig imod.

Siger du selv dit arbejde op uden gyldig grund, får du karantæne i 3 uger eller 111 timer mod tidligere 5 uger eller 185 timer. Her slipper du altså billigere. Til gengæld er der strammet op over for forseelser, der tidligere kun kostede en uge eller 37 timers karantæne. Det gælder f.eks., hvis du siger nej til et job formidlet af AF. Nej til et anvist job koster nu også 3 ugers karantæne. Og her er kravene skærpet for, hvornår du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Nogle af hovedreglerne er:
Rimeligt arbejde, herunder også arbejde du ikke er uddannet til, skal søges og kan formidles fra første ledige dag. Er du mellem- eller højtuddannet eller har særlige kvalifikationer, gælder der ikke længere nogen øvre grænse for transporttid til et evt. nyt job.

Selv om du er i aktivering, skal du være aktiv arbejdssøgende medmindre AF giver dig dispensation. Det gælder også, hvis du under en elevuddannelse får uddannelsesgodtgørelse som supplement til elevlønnen. Med dags varsel skal du være parat til at påtage dig anvist job.

Det er vigtigt at huske, at AF skal have besked, 14 dage før du holder ferie. For bliver du anvist arbejde, og du har bestilt en ferie, kan du fortælle, at du holder ferie i den periode. Har du derimod ikke fortalt det, kan du ikke forvente, at du kan holde ferie i den periode, hvor du gerne vil.

Tjek altid de nye regler hos din a-kasse i den lokale HK-afdeling.Siden sidst opdateret 26. maj 2003    jkl@imm.dtu.dk