Next: Seriel opkobling på Up: Serielle opkoblinger Previous: Serielle opkoblinger

Modem opkobling

Til vip-maskinen er der tilsluttet et modem på tlf.nr. 45 93 29 92. Af sikkerheds hensyn kan kun registrerede modem-brugere foretage en succesfuld login via dette modem - interesserede brugere må henvende sig til systemgruppen på IMSOR. Nærværende afsnit har til formål, dels at beskrive opsætningen af kommunikationen, og dels give et par tips.

Opsætning. Opsætning har følgende karakteristika:

Den rigtige baudrate fås ved at trykke på BREAK tasten et antal gange. Systemgruppen kan formidle et program PROCOMM (terminalemuleringsprogram) som selv kan foretage det nødvendige.

For personer, der er i besiddelse af PROCOMM, anbefales det at køre en VT100-opkobling. Dette giver bl.a. mulighed for at køre vi og emacs i fuldskærmsmode.

Efter en succesfuld opkobling ses den sædvanlige login sekvens og man logger ind som vanligt. Under login sekvensen vil der komme en meddelelse om, at den aktuelle bruger er en registreret modem-bruger. Umiddelbart efter prompten bør man skrive (bemærk: punktum-mellemrum-pcterm):


  vip:/usv2/nn $ . pcterm <CR>

hvorefter der svares med vt100-terminal for pc-opkobling. Herefter haves rimelige fuldskærmsomgivelser; man kan f.eks. skrive man ll eller starte en vi-session. Under vi blader man en side frem med <CTRL> f og tilbage med <CTRL> b. Piletaster kan anvendes til at komme rundt i teksten.

Ønskes SAS i fuldskærmsmode kræver dette tilsyneladende at man kalder SAS 'direkte', dvs. ved at skrive:


/ext1/sas/sas

Filoverførsel: Til filoverførsel anbefales KERMIT (som også er indeholdt i PROCOMM). Overførslen initieres ved:


  vip:/usv2/nn $ kermit -x <CR>

hvor option x indikerer at overførslen kan foregå begge veje. Yderligere information om mulighederne på HP maskinerne fås naturligvis med man kermit. Under PROCOMM skrives nu <ALT> k og derefter svares med 1 eller 2 afhængig af hvilken vej filerne skal. Der kan overføres adskillige filer i en session. Kermit afsluttes ved at skrive <ALT> k efterfulgt af 3.Next: Seriel opkobling på Up: Serielle opkoblinger Previous: Serielle opkoblinger


mr@imm.dtu.dk